Bunmei Nóż szefa kuchni 20cm

Opis produktu

Bunmei Nóż kuchenny Szefa kuchni 20 cm Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno magnolioweTwardość - 56-57 HRCDługość całkowita - 33,9 cmDługość ostrza - 20,2 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - 3,2 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści wkształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
HK-1905/200
Kod EAN
4943691001443
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Noże szefa kuchni - kucharza

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.