Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

A może skusisz się na te produkty?

Opis produktu

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Black Yanagi 27 cm Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym. Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami Rękojeść - magnolia Pierścień - róg bawoli Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 42,5 cm Długość ostrza - 27 cm Szerokość klingi - 3,4 cm Grubość klingi - 4,5 mm Sposób ostrzenia - jednostronny Waga - ok. 181 g

Parametry produktu

Kod produktu
HK-CN-3009B
Kod EAN
CN-3009B
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Mistrz Hideo Kitaoka
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.