Do rodziny naczyń granitowych Ballarini dołączyła nowa linia - Bologna Granitium. Wyróżnia ją solidne wykonanie i oryginalne włoskie wzornictwo. Szczególną uwagę zwraca dno woka Bologna - promieniście rozchodzący się wzór, wzmocnienie stalą nierdzewną oraz grubość 3,5 mm powoduje znakomitą dystrybucję oraz magazynowanie ciepła w naczyniu. Dzięki temu smażenie jest krótsze i bardziej oszczędne.
Wok z linii Bologna Granitium przystosowany jest do użytkowania na wszystkich źródłach ciepła, w tym na kuchenkach indukcyjnych.
Bardzo wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne wewnętrzna powłoka granitowa idealnie nadaje się do beztłuszczowego smażenia wszystkich dań – nie tylko azjatyckich - bez ryzyka przywierania potraw.
Powłoka jest bezpieczna dla naszego zdrowia, albowiem nie zawiera w sobie związków niklu, metali ciężkich ani PFOA. Gwarancją tego jest produkcja zlokalizowana w obrębie Unii Europejskiej.
Wielowarstwowe dno woka o grubości 3.5 mm posiada unikatowy promienisty wzór powodujący doskonałą dystrybucję ciepła na całej powierzchni oraz jego ściankach.
Ciepło to jest oddawane przygotowywanej potrawie w końcowej fazie smażenia.
Ergonomiczna rączka zapewnia pewny chwyt w każdych warunkach.
POWIERZCHNIA WOKA INDUKCYJNEGO
Wok Bologna pokryty jest wysokiej jakości powłoką non-stick Granitium. Ma ona następujące cechy:
Wysoki stopień nieprzywieralności
Dodatkowa warstwa cząstek mineralnych, zwiększająca odporność na uszkodzenia i zarysowania
Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowy styl życia
Wysoką odporność na niszczące działanie zmywarki
Łatwość ręcznego czyszczenia powierzchni patelni
Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich
DNO WOKA
Dno jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Bologna znakomicie nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszystkich innych). Dwuwarstwowość oraz oryginalny wzór dna zapewniają doskonałą dystrybucję ciepła, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu.
Średnica patelni
28 cm
Grubość dna
3.5 mm
UCHWYT
Ergonomiczny, nienagrzewający się uchwyt
Łączenie wzmocnione stalą nierdzewną
Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych
MATERIAŁ
Wok Bologna wykonany jest z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości. Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka non-stick wzbogacona cząstkami mineralnymi.
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 28 cm.