Jajka to smaczny i pożywny posiłek. Można je przyrządzić na wiele wspaniałych sposobów, ale niekoniecznie gotując je klasyczna metodą, czyli w kuchennym garnku. Do ugotowania jajek posłużą nam chociażby jajowary czyli bardzo praktyczne, funkcjonalne urządzenia do gotowania jajek z półki zgrabnych, drobnych urządzeń AGD do kuchni. Są to stosunkowo niewielkie urządzenia, w których bez problemu i bez obaw ugotujemy pyszne, smaczne jajka na rodzinne śniadanie. W jednym urządzeniu zmieścimy od jednego do kilku jajek jednocześnie. W zależności więc od tego, czy chcecie zjeść obłędne jajko na miękko z idealnie płynnym żółtkiem na śniadanie czy przyrządzić pastę jajeczną z większej ilości jajek ugotowanych na twardo, urządzenia te doskonale sobie poradzą. Jeśli obawiacie się, że jajka na miękko wyjdą Wam po raz kolejny na twardo, koniecznie musicie się uzbroić w najlepszy jajowar do gotowania jajek!

Jak wygląda jajowar? Jaki powinien być?


Urządzenia do gotowania jajek nie są bardzo skomplikowane jak i trudne w obsłudze. Można je sprawnie i łatwo rozłożyć na czynniki pierwsze. Wyodrębnić można w ich budowie: misę grzewczą, czyli miejsce, w którym wlewamy wodę, wkładkę na jajka oraz szczelną pokrywkę. Do samego jajowaru często dołączona jest również miarka do wody, a także igiełka do przebicia jajka, zapobiegająca jego pękaniu. Jak działa taki jajowar? Możemy to określić mianem łaźni parowej. Woda znajdująca się we wnętrzu urządzenia podrzewa się, a dzięki szczelnemu zamknięciu powstaje para umożliwiająca gotowanie się jajek. Jeśli jajka zostaną już ugotowane tak, jak tego oczekujemy od urządzenia dostajemy informację w postaci sygnału dźwiękowego. Na co możemy zwrócić jeszcze uwagę? Chociażby na moc urządzenia do gotowania jajek. Jajowary o mniejszej pojemności charakteryzują się niską mocą - około 150 W, co wystarcza w zupełności do ugotowania 1 lub 2 jajek. Jajowary o większej pojemności mogą mieć moc o wartości przynajmniej 300 - 450 W, co pozwala na jeszcze szybsze przygotowanie jajek. Jest to lepsza opcja jeśli chcemy szybko przyrządzić śniadanie dla naszych najbliższych!


Kiedy najlepiej sprawdzą się jajowary? - oczywiście na Wielkanoc!


Jajowary to urządzenia, które możemy wykorzystywać każdego dnia, ale swoją zbawienną rolę szczególnie uwidocznią podczas Świąt Wielkanocnych. To wtedy jajek schodzi nam najwięcej, więc dobrze jest mieć urządzenie, które pozwoli nam zapanować nad jajecznym chaosem. Jajowar zdecydowanie ułatwi Wam przygotowanie całej góry jajek do barszczu, jajeczek do koszyczka Wielkanocnego, do sałatki czy po prostu do jajek w majonezie. Każda opcja będzie wykonana perfekcyjnie! Zaoszczędź swój cenny czas i przygotuj pyszne jajka w jajowarze!


Jakie jest najlepsze urządzenie do gotowania jajek?


Mamy w swym asortymencie same znakomite i doskonałe perełki. Możecie skusić się na zgrabny, mały jajowar z serii KitchenMinnis niemieckiej marki WMF, który występuje w wariancie na jedno lub dwa jajka. Jajowary KitchenMinnis są wykonane ze stali nierdzewnej Cromargan oraz tritanu co sprawia, że są one solidne, trwałe i odporne na różnego rodzaju uszkodzenia. Dzięki niewielkim rozmiarom, z łatwością zmieszczą się do kuchennej półki lub szuflady, więc nawet jeśli nie dysponujecie dużą kuchnią, takie mini urządzonko powinno znaleźć swoje własne miejsce! Kolejną ciekawą propozycją, na którą warto rzucić okiem są urządzenia do gotowania jajek marki Sencor. W jajowarze tym ugotujemy jednocześnie aż 7 jajek! Bardzo praktyczną funkcją zastosowaną w tym modelu jajowaru jest zintegrowany timer elektroniczny z sygnalizacją dźwiękową. Dzięki tej opcji zostaniemy wyraźnie i niezwłocznie poinformowani o idealnie ugotowanych jajkach! Szukasz idealnego urządzenia do gotowania jajek na miękko oraz twardo? Sprawdź najlepsze jajowary dostępne w ofercie SuperWnętrze!

Cena
-
Na skróty:
Promocje (2)