Kamień do pieczenia pizzy i taca do serwowania 33 cm - zyliss

A może skusisz się na te produkty?

Opis produktu

Okrągły kamień do wypieku oryginalnej włoskiej pizzy, sprawdzi się również podczas pieczenia chleba lub bułek.

Kamień ma średnicę 33 cm. Prawdziwa włoska pizza jest pieczona w piecu kamiennym opalanym drewnem, w domu czy tym bardziej mieszkaniu ciężko o taki piec. Dlatego warto przygotowywać pizzę na specjalnie do tego zaprojektowanym kamieniu, który można umieścić w każdym piekarniku. Kamień nadaje się także do wypieku chleba oraz bułek. Pizza pieczona na kamieniu jest wypieczona równomiernie i wyróżnia się idealnie chrupiącą skórką.

Przed pierwszym użyciem należy wstępnie przygotować kamień - nagrzać piekarnik do maksymalnej temperatury i przez około 1 godzinę wypiekać w nim kamień. Podczas użytkowania kamień może zmienić kolor, jest to zjawisko naturalne. Z każdym kolejnym pieczeniem kamień staje się twardszy, należy jednak uważać, aby nie uderzać kamieniem o twarde przedmioty.
Nie wolno kamienia myć w zmywarce, a umyty ręcznie przed użyciem w piekarniku należy dobrze wysuszyć, ponieważ woda, która pozostanie w porach kamienia może doprowadzić do jego pęknięcia.

Do kamienia dołączony jest metalowy podajnik ułatwiający przenoszenie kamienia.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
WL E980218
Kod EAN
5011268829444
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty ZYLISS
  • Inne Kamienie do pizzy

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.