Szczególną cechą tego niezwykłego noża do filetowania ZWILLING, wykonanego dzięki technologii SIGMAFORGE®, jest najwyższej jakości stal nierdzewna, otrzymana dzięki idealnie zrównoważonemu połączeniu chromu i węgla. Dodatkowo jego rękojeść, dzięki znajdującej się na końcu aplikacji ze stali nierdzewnej, gwarantuje balans i wyważenie. Ostrze naszego noża do filetowania ma 18 cm długości jest cienkie i elastyczne, co sprawia, że perfekcyjnie radzi sobie podczas filetowania każdego mięsa czy ryby. Hartowane lodem posiada niezwykłe właściwości tnące i antykorozyjne. Nienaganna geometria ostrza jest podstawowym warunkiem wpływającym na precyzyjne i dokładne cięcie, a ergonomiczny uchwyt sprawia, że nóż bardzo dobrze leży w dłoni i doskonale się prowadzi. Przejście pomiędzy trzpieniem a uchwytem jest gładkie i płynne, dzięki czemu podczas przygotowywania najlepszych potraw nie będą przeszkadzały Państwu żadne zbędne krawędzie i kanty. Sam trzpień stworzony został tak, aby służył również za osłonę dla dłoni, co zapewnia bezpieczeństwo i jeszcze większą pewność w obchodzeniu się. Dzięki nożowi do filetowania Four Star II przygotują państwo perfekcyjne filety zarówno z mięsa jak i z delikatnych ryb. CECHY SZCZEGÓLNE Hartowane lodem ostrze o szczególnie dużej trwałości i odporności na korozję Specjalna stal nierdzewna ZWILLING to nie tylko trwałość i odporność, ale też niezwykła elastyczność Technologia SIGMAFORGE® - nóż wykuty został z jednego kawałka stali Płynne, gładkie przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z wykończeniem ze stali nierdzewnej – aby praca nożem nie męczyła i była bezpieczna WYMIARY Długość ostrza 180 mm Masa 0.217 kg