Nóż do filetowania 18 cm KAI WASABI BLACK srebrny/czarny

A może skusisz się na te produkty?

Opis produktu

Nóż z giętkim ostrzem ekskluzywnej, japońskiej marki KAI. Doskonale sprawdzi się podczas trybowania mięsa, filetowania ryb oraz krojenia bardzo cienkich plastrów, np. na carpaccio. Bardzo cienkie i niezwykle elastyczne ostrze o długości 18 cm umożliwia wykonywanie precyzyjnych cięć. Ostrzony dwustronne, jego kształt sprawia, że praca w kuchni stanie się przyjemnością. Nóż pochodzi z serii Wasabi Black, która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy, a także nożami z ostrzami na styl europejski - dwustronnie ostrzonymi. Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia. Natomiast ostrza dwustronne oferują łatwość obsługi i wszechstronność. Seria Wasabi łączy je w doskonałą ostrą całość. Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC. Rączka to specjalnie opracowane połączenie polipropylenu z proszkiem bambusowym, co zapewnia dużą higienę i sprawia, że uchwyt noża ma właściwości antybakteryjne. Konstrukcja uchwytu przeciwdziała gromadzeniu się zanieczyszczeń w miejscu łączenia z ostrzem.

Polerowane ostrze w zestawieniu z czarnym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Wasabi Black atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.


Parametry produktu

Producent
KAI
Kod produktu
KA 6761F
Kod EAN
4901601004311
Kolekcja
Wasabi Bllack
Długość
18 cm
Materiał
stal polerowana
polipropylen + proszek bambusowy
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty KAI
  • Inne Noże do filetowania

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.