Nóż do pieczywa z serii TWIN® Four Star II to nowa interpretacja klasyki ZWILLING. Umieszczona na końcu rękojeści aplikacja ze stali nierdzewnej daje niezwykłe wyważenie, co z kolei wpływa na bezpieczeństwo i wygodę użytkowania.
Ostrze noża ma 20 cm długości i zaopatrzone zostało w profesjonalne ząbki, dzięki którym poradzi sobie z perfekcyjnym pokrojeniem świeżo upieczonego pieczywa o chrupiącej skórce.
Nóż do pieczywa Four Star II należy do grupy noży SIGMAFORGE®, co oznacza, że jego ostrze wykute zostało z jednego kawałka stali, a tym samym charakteryzuje się wybitnymi właściwościami tnącymi.
Wysoką jakość i precyzję otrzymano dzięki użyciu specjalnej stali nierdzewnej ZWILLING. Dodatkowo zastosowanie technologii FRIODUR®, czyli utwardzania lodem, gwarantuje ostrzu szczególną elastyczność oraz właściwości antykorozyjne.
Wyjątkowo dokładny szlif ostrza zapobiega powstawaniu rdzy. Innymi słowy ten niezwykły nóż do pieczywa to jeden z tych produktów kuchennych, w które koniecznie trzeba się zaopatrzyć.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze o szczególnie dużej trwałości i odporności na korozję
Specjalna stal nierdzewna ZWILLING to nie tylko trwałość i odporność, ale też niezwykła elastyczność
Technologia SIGMAFORGE® - nóż wykuty został z jednego kawałka stali
Płynne, gładkie przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z wykończeniem ze stali nierdzewnej – aby praca nożem nie męczyła i była bezpieczna
WYMIARY
Długość ostrza
200 mm
Długość uchwytu
118 mm
Masa
0.254 kg