Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości.
Nóż z ostrzem o długości 23 cm i typowej, falowanej krawędzi z łatwością prześlizgnie się nawet przez twardą, chrupiącą skórkę pełnoziarnistego pieczywa. Wyjątkowa ostrość i niebywałe właściwości tnące ostrza FRIODUR to zasługa specjalnej, podwójnie hartowanej lodem, twardej i wytrzymałej stali FC61. Ponadto zastosowanie szlifu Katana-Edge gwarantuje precyzję godną najdoskonalszych japońskich mieczy.
Noże MIYABI 4000FC doskonale leżą w dłoni – są pewne, wyważone i przyjemne w dotyku. Ośmiokątny trzpień i impregnowany uchwyt z drewna Pakka wpływają dodatkowo na ich niepowtarzalny design. Każdy nóż z tej japońskiej serii zdobi eleganckie, subtelne, mozaikowe logo MIYABI.
Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.
CECHY SZCZEGÓLNE
Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61
Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących
Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody
Grawerowane logo MIYABI