Czy to wołowina, wieprzowina czy drób – ten nóż do mięsa idealnie sprawdza się zarówno podczas przygotowywania potraw, jak również do krojenia gotowych pieczeni. Pochodzi z serii TWIN® Four Star II, a pochodzenie zobowiązuje – nowoczesny wygląd, otrzymany między innymi dzięki pozornemu drobiazgowi - znajdującej się na końcu zrobionego z tworzywa sztucznego uchwytu, nierdzewnej, stalowej aplikacji, wychodzi naprzeciw wygodzie i bezpiecznemu użytkowaniu. Nóż do wędlin Four Star II to uzupełniające się wzajemnie bezpieczeństwo, wygoda i design.
Nóż wyprodukowany został ze specjalnej stali nierdzewnej ZWILLING. Dodatkowo ostrze hartowano lodem, dzięki czemu jest niezwykle wytrzymałe, elastyczne i odporne na korozję. Ponadto wykonanie go z jednego kawałka stali technologią SIGMAFORGE® wpływa na niezwykle precyzyjne cięcie. Biorąc pod uwagę doskonałe właściwości tnące oraz funkcjonalność, wzięcie tego szesnastocentymetrowego ostrza do ręki to prawdziwa przyjemność. To idealne uzupełnienie przyborów kuchennych o narzędzie, z którego korzystać będziemy niezwykle często.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze o szczególnie dużej trwałości i odporności na korozję
Specjalna stal nierdzewna ZWILLING to nie tylko trwałość i odporność, ale też niezwykła elastyczność
Technologia SIGMAFORGE® - nóż wykuty został z jednego kawałka stali
Płynne, gładkie przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z wykończeniem ze stali nierdzewnej – aby praca nożem nie męczyła i była bezpieczna
WYMIARY
Długość ostrza
160 mm
200 mm
Długość uchwytu
120 mm
120 mm
Masa
0.225 kg
0.249 kg