nóż Nakiri 17 cm

Opis produktu

Seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia tradycyjną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym pięknem i ostrością. Dotyczy to również noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie przeciągane ostrze świetnie nadaje się przede wszystkim do szybkiego przygotowania warzyw i owoców. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością nawet podczas intensywnego użytkowania. Ponadto szlif Katana-Edge to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje zastosowanie w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy i charakteryzuje się wysoką ostrością oraz właściwościami tnącymi. Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze, ale również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC prezentuje się bardzo elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, zdobionym mozaikowym logo. Doskonale leżą one w dłoni dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
33952-171-0
Kod EAN
4009839390654
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Miyabi
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.