Najwyższej klasy nóż Nakiri MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść są wykonane z najcenniejszych materiałów, które kształtują ich uderzający wygląd. Potężny rdzeń ostrza ze stali proszkowej z węglików spiekanych SG2 jest chroniony przez 100 warstw stali. Innowacyjny proces utwardzania lodu MIYABI zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy CRYODUR. Pod pięknym wyglądem kwiatowy wzór damasceński skrywa dodatkową trwałość. Uzupełnieniem jest równie uderzająca rączka brzozy Masur. Ceniony materiał na rękojeści noża, brzoza karelska jest również jedynym drewnem, jakie kiedykolwiek zastosowano w jajach Faberge. Wykwintne i ergonomiczne noże MIYABI 5000MCD są tak wygodne w pracy, jak wyglądają.
CECHY SZCZEGÓLNE
Stal proszkowa z węglików spiekanych SG2
Autentyczny cienki japoński profil ostrza
Szlifowane ręcznie przy użyciu trzyetapowego procesu Honbazuke do krawędzi o kącie 9,5 do 12 stopni
Ostrze CRYODUR, hartowane lodem do twardości Rockwell 63
101-warstwowy wzór damasceński z krawędzią katany
Tradycyjny japoński uchwyt z drewna brzozowego Masur
Nie nadaje się do mycia w zmywarkach
Ręcznie wykonane w Seki, Japonia
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 17 cm.