Nóż Santoku Four Star II jest bezwzględną miarą najwyższych standardów nie tylko w odniesieniu do materiału, z jakiego został wykonany, ale też jego wyglądu. Wykuty został z jednego kawałka specjalnej stali nierdzewnej, następnie zahartowano go lodem, po czym dokładnie oszlifowano. To właśnie dlatego ten niezwykły nóż jest szczególnie trwały, wytrzymały, ale przy tym wszystkim wyjątkowo elastyczny. Jego szerokie, długie na 18 cm ostrze perfekcyjnie nadaje się do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Praca z nożem Santoku zostanie szczególnie doceniona przez miłośników kuchni azjatyckiej: ergonomiczny uchwyt dobrze i pewnie trzyma się w dłoni, dzięki czemu czasochłonne przygotowywanie składników na pikantne danie z woka jest przyjemne i nie męczy.
Rękojeść wykonana została z wysokiej jakości czarnego tworzywa sztucznego. Trzpień sięgający tylko do połowy ostrza jest niezwykle ważny dla umożliwienia perfekcyjnej kontroli ostrza i gwarantuje pewną obsługę noża.
Z najwyższej jakości nożem Santoku przygotują Państwo wyborne potrawy regionalne czy egzotyczne, wprawiając wszystkich gości w zachwyt.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze o szczególnie dużej trwałości i odporności na korozję
Specjalna stal nierdzewna ZWILLING to nie tylko trwałość i odporność, ale też niezwykła elastyczność
Technologia SIGMAFORGE® - nóż wykuty został z jednego kawałka stali
Płynne, gładkie przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z wykończeniem ze stali nierdzewnej – aby praca nożem nie męczyła i była bezpieczna
WYMIARY
Długość ostrza
180 mm
Długość uchwytu
133 mm
Masa
0.291 kg