Nóż Santoku z serii ZWILLING TWIN Fin II dostępny w 3 rozmiarach (14 cm, 16 cm lub 18 cm) jest imponującym dowodem wielowiekowej tradycji noży z Japonii. Łączy on pionierski design i tradycyjne rzemiosło. Rezultatem jest niezwykły nóż, który zachwyci zarówno kucharzy amatorów, jak i profesjonalistów. Na pierwszy rzut oka i przez wiele lat. Santoku dosłownie oznacza „trzy cnoty” – a to mało powiedziane, gdyż ma o wiele więcej zalet. Wszystko zaczyna się od materiału - wysokiej jakości nóż Santoku wykuty jest ze stali nierdzewnej N60, która charakteryzuje się specjalną mieszanką chromu i węgla. Wygodnie leży w dłoni i radzi sobie z różnymi zadaniami. Z łatwością można go używać do krojenia warzyw, mięsa czy ryb. Ergonomicznie ukształtowana rękojeść ułatwia pracę z japońskim nożem, a skrzela nadają mu wyjątkowy wygląd. Hartowane w lodzie ostrze noża kuchennego jest wytrzymałe, bardzo elastyczne i nadaje się zarówno do siekania, jak i tradycyjnego krojenia. Noże z serii TWIN Fin II przystosowane są do mycia w zmywarki, jednak zawsze zalecane jest czyszczenie ręczne.
CECHY SZCZEGÓLNE
Zastosowanie stali nierdzewnej N60 gwarantuje jednocześnie stabilność i elastyczność
Hartowane lodem ostrze FRIODUR zapewnia szczególnie długą trwałość ostrza i odporność na korozję
Ergonomiczna stalowa rękojeść ze skrzelami, zapewniająca niemęczącą i bezpieczną pracę z nożem
Wyprodukowano w japońskim mieście Seki
WYMIARY
Długość ostrza:
18 cm
Długość uchwytu:
13.6 cm
Szerokość ostrza:
0.2 cm
Szerokość uchwytu:
2.4 cm
Wysokość:
5.5 cm
Masa:
0.170 kg