Zaprojektowany z myślą o utalentowanych kucharzach, stabilny i ciężki nóż szefa kuchni Four Star II to coś, czego nie może zabraknąć w profesjonalnych dłoniach przygotowujących wybitne potrawy. Dzięki płynnemu, gładkiemu przejściu pomiędzy trzpieniem a kształtną, ergonomiczną rękojeścią ten niezwykle ostry sprzęt jest bezpieczny i precyzyjnie się prowadzi, a brud nie ma możliwości gromadzenia się w zbędnych szczelinach. Wykonana ze stali nierdzewnej, umieszczona na końcu czarnego, plastikowego uchwytu aplikacja to nie tylko dodatek wizualny, ale też szczegół optymalizujący balans.
Wszystkie noże szefa kuchni, pochodzące z serii TWIN® Four Star II wykonane są ze specjalnej stali nierdzewnej Zwiling, szczególnie cenionej za jej właściwości antykorozyjne, elastyczność oraz wytrzymałość. Nienaganna geometria, wynikająca z zastosowania technologii SIGMAFORGE®, polegającej na wykuwaniu ostrzy z jednego kawałka stali, zapewnia niezwykłe właściwości tnące. Hartowanie ich lodem, czyli zastosowanie technologii FRIODUR®, podwójnie zwiększa jakość artykułów kuchennych Four Star II.
Aby ten szczególny nóż jeszcze bardziej satysfakcjonował, stworzony został tak, aby jego spiczasta końcówka pomogła również przy drobnych pracach przygotowawczych takich jak oczyszczanie i krojenie warzyw.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze o szczególnie dużej trwałości i odporności na korozję
Specjalna stal nierdzewna ZWILLING to nie tylko trwałość i odporność, ale też niezwykła elastyczność
Technologia SIGMAFORGE® - nóż wykuty został z jednego kawałka stali
Płynne, gładkie przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z wykończeniem ze stali nierdzewnej – aby praca nożem nie męczyła i była bezpieczna
WYMIARY
Długość ostrza
160 mm
200 mm
Długość uchwytu
127 mm
127 mm
Masa
0.289 kg
0.338 kg