Noże do ciasta
Produktów:
4Pokaż:
Sortuj wg
Dodaj do listy zakupówstrunowy nóż do ciasta, stal nierdzewna, 35 x 16 cm
Kuchenprofi39.90 zł
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 6 osóbDostępność: w magazynie Dodaj do listy zakupów-5%Nóż do tortu Robert Welch Radford srebrny
Robert Welch
112 zł106.40 złDodaj do koszykaTen produkt zakupiły: 4 osobyDostępność: w magazynie Dodaj do listy zakupówNóż do ciasta 25,5 cm Grunwerg Windsor srebrny
GRUNWERG45 zł
Dodaj do koszykaDostępność: w magazynie Dodaj do listy zakupów-13%Nóż do ciast i pieczywa ząbkowany 25 cm Chroma Type 301
Chroma
469 zł408 złDodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 10 osóbDostępność: w magazynie
Coraz modniejsze staje się pieczenie ciast i tortów w domowym zaciszu. Chętnie dzielimy się i częstujemy naszych gości domowymi wypiekami. W dobie internetu bez problemu można znaleźć wiele pysznych przepisów. Problem może nam sprawić jednak pokrojenie ciasta. Gdy mamy nieodpowiedni nóż ciasto może się kruszyć i zgniatać. Jak wybrać dobry nóż do ciast? Zależnie od tego, czy kroimy tort, biszkopt czy ciastko użyjemy innego noża. Nóż do biszkoptów powinien być długi i ząbkowany, żeby bez problemu przekroić na warstwy nawet biszkopt o średnicy 30 cm. Nóż do tortów, przy wyborze takiego noża jest najważniejsze gładkie ostrze odpowiednio długie zakończone w szpic. Taka konstrukcja sprawi, że łatwo pokroisz tort na idealne trójkąty. Zaleca się moczyć nóż w gorącej wodzie przed ukrojeniem każdego kawałka. Ważne, żeby nóż był wykonany ze stali nierdzewnej i był dobrze wyważony. Do ciast dobrze sprawdzi się nóż kuchenny o szerokim ostrzu, niektóre noże są w kształcie łopatki co pozwala na łatwe przeniesienie kawałka na talerz. Dobrze sprawdzą się zarówno noże gładkie, jak i ząbkowane.