Noże szefa kuchni - kucharza

Noże szefa kuchni - nasz sposób na wszechstronną kuchnię. Kucharz bez noża jest jak żołnierz bez karabinu. Przekonaj się sam, jak ważne jest posiadanie dobrej jakości, funkcjonalnych ostrzy. Jeśli lubisz prostotę i minimalizm w kuchni, dobrym pomysłem może okazać się zakup uniwersalnego, wielozadaniowego noża. Taki nóż kucharza sprawdzi się w każdej sytuacji - sięgniesz po niego krojąc chleb, warzywa lub mięso. Wielofunkcyjne noże kuchenne stanowią idealny kompromis dla kogoś, kto jest nastawiony przede wszystkim na oszczędność czasu i pieniędzy, nie chcąc przy tym stracić na jakości produktu.

zobacz wiecej » zobacz mniej »

Uniwersalne ostrza sprawdzą się w każdej kuchni


Noże szefa kuchni to nie tylko ostrza dla profesjonalnych kucharzy, to również narzędzia, które przydadzą się tym, którzy dopiero rozpoczynają swoją kuchenną przygodę. Te noże posiadają bardzo uniwersalne zastosowanie, więc z powodzeniem mogą stać się głównymi przedmiotami, które będą doskonałą pomocą w szatkowaniu, krojeniu chleba, mięsa czy filetowaniu ryb. Delikatnie łukowaty kształt noża szefa kuchni sprawia, że ostrze lekko może kołysać się na desce do krojenia czy blacie, dzięki czemu doskonale nadaje się do delikatnego siekania ziół. Różnorodne zastosowanie pozwala używać noża do każdej czynności, dzięki czemu może z powodzeniem zastąpić inne noże. Co oczywiście nie oznacza, że nie warto wyposażyć szuflady kuchennej w ostrza do zadań specjalnych, ostrze uniwersalne jest jednak podstawą dobrego zestawu kuchennego. W ofercie sklepu SuperWnetrze znajdują się noże w przystępnych cenach i różnych modelach do wyboru, dlatego z pewnością każdy znajdzie taki, który będzie spełniał jego oczekiwania.


 

Solidne materiały są gwarancją trwałości noży


Najważniejszą rzeczą przy wyborze odpowiedniego ostrza jest materiał, z którego został wykonany. Solidna stal nierdzewna jest najczęściej spotykanym tworzywem, z którego wykonuje się noże. Materiał ten gwarantuje wysoką ostrość noża oraz jego trwałość. Do produkcji niezwykle solidnych noży używa się również stali damasceńskiej lub wysokowęglowej. Stalowe nierdzewne siekacze nie są łatwe do stępienia, więc odpowiednio użytkowane będą służyły przez długie lata. Noże szefa kuchni wykonuje się także z wysokiej jakości ceramiki cyrkonowej, która jest niezwykle twarda i odporna na zużycie. Wszystkie materiały są bezpieczne w kontakcie z żywnością. Aby praca z nożem była komfortowa zawrócić należy również uwagę na jego rękojeść. Nóż szefa kuchni z odpowiednio wyprofilowaną rączką sprawi, że jego dobre ułożenie w dłoni podczas czynności kuchennych będzie wygodne i bezproblemowe. Istotny jest również materiał, z jakiego została ona wyprodukowana. Doskonale sprawdzają się rękojeści wykonane z drewna, stali czy wysokiej jakości tworzywa sztucznego. W asortymencie SuperWnetrze znajdują się noże o różnej wielkości, dlatego z łatwością wybierze się ten idealny. 


 

Noże santoku - japońska precyzja w wielofunkcyjnym wydaniu


Bardzo popularne na wyposażeniu kuchennym stały się noże, które doskonale sprawdzają się jako pomoc do przygotowywania azjatyckich potraw. Ten rodzaj ostrza jest mieszanką tradycyjnego noża szefa kuchni z małym, odpowiednio wyprofilowanym tasakiem, którego ostrze jest niezwykle gładkie. Doskonale nadaje się do nawet najdelikatniejszego rozcięcia rolek sushi, które dzięki niemu będą miały idealną formę i nie będą się rozchodzić. Specyfiką noży Santoku jest również to, że niektóre jego modele wyposażone zostały w specjalne żłobienia, które sprawiają, że krojone czy siekane składniki nie będą przylegały do noża. Uniwersalna konstrukcja doskonale sprawdzi się również do krojenia warzyw oraz owoców, więc z powodzeniem można wykorzystywać noże santoku do każdego rodzaju przygotowywanego dania.

Cena
-
Możliwość mycia w zmywarce
+ więcej
Na skróty:
Promocje (53)