Nożyce do drobiu od firmy Zwilling charakteryzuje wysoka jakość wykonania. Szczególną uwagę zwracają zwłaszcza lekko zakrzywione ostrza, wykonane ze stali nierdzewnej. Idealnie nadadzą się one zarówno do cięcia samego mięsa, jak i twardej skóry, ścięgien czy nawet kości.
Sam produkt wyróżnia się wielką solidnością wykonania. Wytrzymała rękojeść z plastiku pozostaje niełamliwa nawet przy dużym nacisku, co w sytuacji, gdy chcemy przeciąć twardą część drobiu, pozostaje nieocenionym ułatwieniem. Ponadto, uchwyty uformowane zostały w uniwersalny kształt, pasujący do każdej dłoni.
Nożyce te mają aż 25,5 cm długości. Dzięki temu pewnie złapią największy nawet kawałek mięsa. Idealnie sprawdzą się w przygotowywaniu wszelkiego rodzaju dań z kurczaka, indyka czy też gęsi. Co więcej, znajdą one swoje zastosowanie także podczas porcjowania przygotowanych już potraw.
Sygnowane przez firmę Zwilling nożyce do drobiu to niezbędnik każdego profesjonalnego kucharza. Jednakże, nawet jeśli gotujesz tylko dla przyjemności i nie myślisz o zawodowstwie, z pewnością znajdziesz dla nich odpowiednie zastosowanie w swojej kuchni.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Lekko zakrzywione ostrza wykonano z specjalnej nierdzewnej stali, dzięki czemu produkt jest bardzo wytrzymały
Dzięki nożycom można ciąć kości, skrzydełka czy też stawy i to bez większego wysiłku
Plastikowe uchwyty wzmocniono włóknem szklanym i pozostają one niełamliwe nawet pod sporym naciskiem