29899/538 – Griller jest zawsze ostatnią osobą, która usiądzie przy stole. Aby upewnić się, że goście traktują pieczeń z szacunkiem, nic nie jest lepsze niż wybór odpowiednich sztućców. Linia Churrasco linii Tramontina oferuje drewniane uchwyty odporne na czas i wilgoć, a ostrza ze stali nierdzewnej gwarantują doskonałe cięcie mięsa.
Styl grillowania “churrasco” jest prawie tak stary jak Brazylia. Sztuka pieczenia mięsa nad żarami rozpoczęła się w XVII wieku, kiedy kraj był w okresie kolonialnym. Dokładniej na południu, w regionie znanym jako Pampa. To tutaj żyją gauchowie, ludzie odpowiedzialni za stworzenie niezwykłego “churrasco”. W dawnych czasach mięso przygotowywano na drewnianych rożnach i pieczono nad ogniskiem. W dzisiejszych czasach tradycję podtrzymuje Tramontina, również urodzona na południu Brazylii. Firma ma kompletną linię rożen, rusztów, noży, grilli i wszystkiego, czego potrzebujesz, aby zrobić typowe brazylijskie “churrasco”.
Ostrze noża zostało wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, które zapewniają trwałość i zapobiegają deformacjom. Uchwyt został wykonany z Polywood czyli kilku warstw drewna, które są impregnowane żywicą, a następnie prasowane, krojone w odpowiedni kształt i polerowane. Sztućce z uchwytem POLYWOOD są wyjątkowo wytrzymałe i odporne na ciepło i wilgoć. Do noża dołączony został skórzany pokrowiec na ostrze, a całość została zapakowana w stylowe, drewniane opakowanie.
Zestaw zawiera:
2x nóż do steków
2x widelec do steków
Materiał: ostrze ze stali nierdzewnej, uchwyt z polywood