Żelazna patelnia ze stalową rączką.
* żelazo doskonale nadaje się do szybkiego smażenia w wysokich temperaturach - sprawdzi się szczególnie dobrze do przygotowywania steków i warzyw
* ergonomicznie ukształtowana, lekko uniesiona rączka zapewnia wygodę użycia
* może być używana na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, a także w piekarniu do 300°C
* objęta 5-letnią gwarancją
* ze względu na właściwości żelaza, ważne jest stosowanie się do instrukcji użycia:
** patelni nie należy myć w zmywarce, ponieważ może to powodować rdzewienie
** po każdym użyciu patelnię należy umyć i dokładnie osuszyć
** przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni woskową powłokę - w tym celu należy zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń na kilka minut, a następnie zetrzeć powłokę gąbką lub szczoteczką
** przed pierwszym użyciem należy wytworzyć na patelni warstwę patyny poprzez trzykrotne podgrzewanie trzymilimetrowej warstwy oleju (przed każdym ponownym podgrzaniem poczekać, aż olej ostygnie)
Wymiary
* średnica: 30 cm
* wysokośc: 5,5 cm
Materiał
* żelazo
* stal nierdzewna