Elegancja i prostota – oto słowa, którymi można opisać nową linę naczyń Salento Blackstone.
Seria Salento Blackstone charakteryzuje się czarnym kolorem zarówno powłoki naczynia, jak i korpusu.
Powierzchnia rondla Salento Blackstone ma strukturę plastra miodu, co zwiększa walory smakowe potraw podczas smażenia. Powłoka należy do kategorii non – stick – oznacza to, że dania nie przywierają do niej nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu. Charakteryzuje się również wysoką odpornością na zarysowania oraz uszkodzenia mechaniczne
Rondelek Salento Blackstone to połączenie nowoczesności i funkcjonalności. Naczynie to znakomicie sprawdzi się zarówno do przyrządzania sosów, jak i podsmażania, duszenia czy odgrzewania innych potraw.
Korpus naczyń linii Salento Blackstone wykonany jest z wysokiej jakości kutego aluminium. Rondel nagrzewa się szybko i równomiernie, a przy tym jest lekki i wygodny w stosowaniu.
Ergonomiczna, wygodna rączka rondelka Salento Blackstone wykonana jest z tworzywa sztucznego i odporna na temperaturę do 160 stopni.
POWIERZCHNIA
Cząsteczki mineralne zawarte w powłokach Ballarini Keravis gwarantują:
Długą żywotność
Nieprzywierającą powierzchnię, odporną na zarysowania i uszkodzenia
Odporność na niszczące działanie zmywarki
Łatwość czyszczenia powierzchni naczynia po użyciu
Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – powłoka nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich.
GRUBOŚĆ DNA
Średnica:
16 cm
Grubość dna:
4 mm
UCHWYT
wygodny
ergonomiczny
odporność termiczna do 160 stopni – możliwość zastosowania w piekarniku.
MATERIAŁ
Naczynie wykonane jest z kutego, wielowarstwowego aluminium wysokiej jakości.
WYMIARY
Średnica:
16 cm
Pojemność:
1.3 ltr