Opinia o produkcie Nóż Yanagi-Sashimi 21cm Satake Yoshimitsu

Opis produktu

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

  • Ostrze – Stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza – 62 HRC
  • Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
HK-804-011
Kod EAN
4956617804011
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Satake
  • Noże szefa kuchni - kucharza

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.