Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm

Opis produktu

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym. Dane techniczne: Ostrze - Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny) Twardość - 63 HRC +/- 1 Długość całkowita - 44,8 cm Długość ostrza - 30 cm Szerokość klingi - 3,5 cm Grubość klingi - ok. 3,4 mm Waga - ok. 160 g Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
HK-F-962
Kod EAN
4960375039622
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Tojiro
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.