Naczynie do gotowania
- Objętość 5,5 l zaspokoi potrzeby całej rodziny
- Warstwa z technologią zabraniającą przywieraniu potraw, niezawierająca PFOA
- Ściana naczynia wykonana jest ze stopu aluminium o grubości 3 mm.
- Można przechowywać w lodówce
- Można używać w kuchence mikrofalowej
- Można myć w zmywarce do naczyń
3 tryby do gotowania klasycznego
- LOW - do delikatnego gotowania lub duszenia
- MID - do doskonałego obsmażenia np. cebuli
- HIGH - do szybkiego przysmażenia np. do zamknięcia porów mięsa
2 tryby do gotowania powolnego
Bardzo powolne gotowanie do przygotowania gatunków mięsa z gęstym włóknem mięśniowym
Powolne gotowanie do przygotowania lekkich gatunków mięsa
Funkcja pieczenia z możliwością ustawienia temperatury (120 - 220 °C) oraz czasu (0:05 - 6:00)
Funkcja keep warm do utrzymania temperatury podawania potraw
Cyfrowy LED wyświetlacz gwarantuje komfortowe gotowanie
Kosz do gotowania na parze ze stali nierdzewnej umożliwia przygotowania ryb, knedli oraz warzyw na parze, aby zachować
maksimum wartości odżywczych.
Kosz do gotowania na parze jest wyprodukowany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, stosowanej w przemyśle spożywczym,
gwarantującą długi okres trwałości i odporności na korozję.
Rękojeści odporne na wysokie temperatury chronią użytkownika przez oparzeniem i umożliwiają manipulację z gorącym
naczyniem podczas gotowania, bez używania ochronnych rękawic ochronnych
Pokrywka z szkła hartowanego gwarantuje długą trwałość.
Uszczelniona pokrywka pomaga w utrzymaniu stabilnej temperatury.
Stylowy design znajdzie swoje miejsce w każdej kuchni.
Doskonałe urządzenie do gotowania zup, gulaszu, dżemów, mięsa jagnięcego, wołowiny, warzyw, jaj itd.
Powolne gotowanie
jest nowym sposobem gotowania, który zachowuje wszystkie smaki
nie wymaga użycia oleju
oszczędza czas i pieniądze
umożliwia przygotować doskonałe potrawy nawet z tańszych gatunków mięsa
chroni przed przypaleniem, ponieważ nie wymaga do gotowania wysokich temperatur, w których pojawia się ryzyko przypalenia
potrawy
obniża zużycie wody dzięki przygotowaniu potrawy w jednym naczyniu
7 powodów do gotowania w wolnowarze
- Łatwo - po prostu włożysz wszystkie składniki do garnka a urządzenie zrobi całą pracę.
- Oszczędność wody i energii - skuteczniejsze przekazywanie ciepła niż w klasycznych garnkach ceramicznych, dzięki specjalnej
budowie naczynia ze stopu aluminium, co oznacza oszczędność energii.
- Oszczędność czasu - po włożeniu wszystkich składników do naczynia, można go pozostawić, aby gotowało same.
- Smakowite pokarmy bez utraty witamin - dzięki powolnemu gotowaniu w niskich temperaturach zostaną zachowane witaminy
i smaki, w porównaniu do gotowania tradycyjnego
- Soczyste mięso - przy powolnym gotowaniu, sos pozostaje wewnątrz mięsa
- Możliwość gotowania twardego mięsa - tradycyjne twarde gatunki mięsa są po wolnym gotowaniu doskonałe
- Przygotowaniu potraw bez tłuszczu - dzięki niskim temperaturom bez konieczności stosowania oleju, z tego powodu potrawy
są lekkie, a nawet bardziej smakowite
Zawartość opakowania: Wolnowar z naczyniem, garnkiem do gotowania na parze, łapki ochronne