Ząbkowane ostrze nie tylko do chleba! Jest też pomocne podczas przyjęcia urodzinowego oraz krojenia owoców z twardą skórką o delikatnym wnętrzu (arbuz, melon).
Podwójnie ząbkowane ostrze sprawia, że krojone pieczywo nie jest zgniatane, a świeża chrupiąca skórka jest precyzyjnie przecięta, bez ogromu okruszków. 23 cm ostrze pozwala na krojenie dużego chleba.
Seria Classic to noże, wykute z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali. Ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC.
Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologi jego ostrzenia PEtec.
Dzięki potrójnemu nitowaniu rękojeść wykonana z łatwego w czyszczeniu polipropylenu wygląda klasycznie. Dodatkowo umieszczony wewnątrz aluminowy pierścień zapobiega rdzewiewniu trzpienia. Uchwyt poprzez wykonanie w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia.
Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz.
Seria Classic to najbardziej wszechstronna seria noży Wusthof.
Wymiary:
Długość ostrza: 23 cm
Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
Główne zalety:
Nóż wykuty z jednego kawałka stali
Ostrze wykonane z stali chromowo-molibdenowo-wanadowej
Skład stali zapewnia ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość naostrzenia
Uchwyt noża ma ergonomiczny kształt, wykonany z polipropylenu
Klasycznie wyglądająca rękojęść z trzema nitami
Podwójnie ząbkowane ostrze do krojenia pieczywa, owoców z miękkim miąższem
Szeroki wybór długości i kształtów ostrzy noży z serii Classic
Wyprodukowane w Niemczech Made In Germany/Solingen