Jakie noże do krojenia serów warto wybrać?
Jak już wspomnieliśmy wcześniej, mamy sporo różnych noży do wyboru. Do twardych serów, będziemy potrzebować noża przypominającego mały tasak lub wersji noża zakończonego rozwidlonym czubkiem. Takie noże gładko i sprawnie radzą sobie z solidną bryłą sera i pokroją dla nas jego perfekcyjne kawałki. Z miękkimi serami doskonale rozprawią się noże z bardzo cienkim ostrzem oraz noże, które posiadają wzdłuż ostrza dziurki. Miękkie sery są cięższe do równomiernego pokrojenia przez wzgląd na ich delikatną i klejącą się wewnątrz strukturę. Jeśli więc zależy Wam na super dokładnych plasterkach brie czy camemberta, wybierzcie koniecznie profesjonalny nóż do ich pokrojenia, a na pewno nie będziecie żałować!
Jakie noże do serów kupić do kuchni?
Wybór dla nas jest oczywisty! Nic tak dobrze nie sprawdzi się do krojenia jak i do podawania jak noże do serów marki Boska! Są to noże dedykowane, produkowane z myślą o konkretnych gatunkach sera, dzięki czemu można je dobrać odpowiednio do każdego popularnego rodzaju. Występują one zarówno pojedynczo jak i w zestawach, dlatego w zależności od Waszych "serowych potrzeb" możecie wybrać tyle egzemplarzy, ile Was interesuje.