Kawa ziarnista Kenya Karogoto Filter 250 g Tim Wendelboe

A może skusisz się na te produkty?

Opis produktu

Kawa ziarnista Kenya Karogoto Filter od Tima Wendelboe to ziarna jakości speciality pochodzące z Kenii (region Nyeri), wypalane w norweskiej palarni założonej przez Tima Wendelboe, Mistrza Świata Baristów 2004, Mistrza Świata Cup Tasters 2005 oraz wielokrotnego Mistrza Norwegii w wypalaniu kawy. Ziarna będące odmianami SL28, SL34, Ruiru 11, Batian rosły na wysokości 1600 - 1700 m n.p.m. Ziarna obrobiono metodą myta. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Charakteryzuje się intensywnie owocowym smakiem, przyjemną kwasowością i kwiatowym aromatem. Można w niej wyczuć naturalne nuty czarnej porzeczki. Lokalne warunki klimatyczne - chłodne noce i ciepłe dni sprawiają, że kawowe wiśnie dojrzewają powoli, co wpływa na bardziej złożony, owocowy smak. Owoce kawowca są zbierane ręcznie przez farmerów i ich rodziny. Po dostarczeniu wisienek do młyna (Karogoto), są one sekcjonowane, ziarna są oddzielane od miąższu i sortowane w wodzie na podstawie gęstości. Ziarno przechodzi suchą fermentację trwającą 12-16 godzin, po czym jest płukane i suszone na specjalnych stołach, gdzie przechodzi ostateczną selekcję.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
TWB-008
Pojemność
250 g
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Inne Kawa

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.