Jak wybrać odpowiedni nóż do mięsa? Jeśli zastanawiasz się jak wybrać dobre noże do mięsa, skorzystaj z naszych wskazówek. Zastanów się najpierw co i w jaki sposób najczęściej będziesz kroił. Inne narzędzie przeznaczysz do filetowania, inne natomiast do zwykłej obróbki mięsa. Przed zakupem zwróć uwagę na jakość ostrza. Zwykle wykonane jest ze stali, bywają jednak ceramiczne lub nawet tytanowe. Kieruj się zasadą - im sztywniejsze ostrze tym łatwiej pokroisz nawet bardziej wymagające rodzaje mięs. Kształt ostrza ma znaczenie kluczowe. Kolejną wartą uwagi cechą ostrza jest jego kształt. Noże do mięsa Fiskars ze szpiczastym zakończeniem klingi z łatwością oddzielą od kości surowe mięso. Zwróć uwagę na to, aby był dość cienki i nie miał ząbków na ostrzu. Równo pokrojone mięso to efekt użycia gładkiego, dobrze naostrzonego noża i sprawnej ręki. Do porcjowania np. wędlin, przydadzą się specjalne noże do mięsa z wydłużonym ostrzem. Nóż ząbkowany z kolei sprawdzi się w przypadku krojenia steków. W tym przypadku użycie zwykłego ostrza może wręcz skutkować utratą walorów smakowych steka. Zakupy na najwyższym poziomie. Masz już pojęcie o regułach kupna właściwego ostrza. Wbrew pozorom jest to całkiem proste. Jednak jeśli chcesz być pewny swojego wyboru, skontaktuj się z nami, aby uzyskać szczegółowe informacje od eksperta. Solidność i jakość wykonania narzędzi to podstawa dobrej kuchni. Prawie 400-letnia tradycja polecanej na całym świecie marki Fiskars zapewni pasję i doskonałe wzornictwo. Te noże to małe dzieła sztuki i świetne uzupełnienie wyposażenia kuchennego. Nasz sklep oferuje szeroki wybór noży do mięsa. Dzięki nim masz szansę stać się domowym mistrzem kuchni.