Brytfanny

Brytfanna to praktyczne i niezawodne naczynie do zapiekania , które świetnie sprawdzi się podczas przygotowania potraw w piekarniku. Z pewnością usprawnia i ułatwia przyrządzenia dania, a dodatkowo skraca czas jego gotowania. Przy kupnie brytfanny powinniśmy zwracać uwagę na to, z jakiego materiału została wykonana, w tym jaka jest jej powierzchnia, a także czy ma dobrą dystrybucję ciepła i przede wszystkim czy jest łatwa w utrzymaniu czystości. Tych kilka czynników pozwoli na wybranie najlepszej brytfanny lub blaszki do pieczenia. W SuperWnetrze odnaleźć można wiele ciekawych i sprawdzonych propozycji z zakresu naczyń do pieczenia, dlatego zachęcamy do zapoznania się z nimi!

Na jakie naczynia do zapiekania warto się zdecydować do kuchni?


Wśród szerokiej gamy naszych brytfann do pieczenia z pewnością możemy polecić produkty marki Silit, Kuchenprofi czy Lamart. Są to znani i docenieni przez wielu klientów producenci, a brytfanny i naczynia do zapiekania wychodzące spod ich ręki są zawsze doskonałej jakości. Brytfanny do pieczenia dostępne w naszym sklepie są wykonane z najlepszych gatunkowo materiałów, do których należą między innymi porcelana, będąca świetnym przewodnikiem ciepła, elegancka ceramika czy solidne i trwałe żeliwo. Bestsellerem spośród prezentowanych naczyń do pieczenia jest porcelanowe naczynie żaroodporne marki Kuchenprofi. Naczynie wykonane zostało z porcelany. Jego powierzchnia odporna jest na zarysowania i niezwykle prosta w utrzymaniu czystości. Ma odporność do 260 stopni, dzięki czemu doskonale odnajdzie się w rozgrzanym piekarniku i pozwoli na przygotowanie smacznego, domowego jedzenia. Polecamy wszystkie brytfanny i naczynia do pieczenia z naszego sklepu!

 

Pieczenie i zapiekanie potraw na najwyższym poziomie


Dzięki odpowiednim garnkom w kuchni przygotować można niesamowicie pyszne i aromatyczne dania. Poza składnikami, które oczywiście grają główną rolę ważny jest sposób przyrządzania posiłku. Pieczenie jest jednym z nich, ogromną zaletą tego rozwiązania jest to,że posiłki tak przygotowywane są zdrowe, a składniki zachowują swoje wartości odżywcze. Brytfanny znane są naszym babciom i mamom jako gęsiarki. Dostępne wówczas wykonywane były z solidnego żeliwa i służyły przez długie lata. Dziś wybierać można między produktami o różnych rozmiarach i materiałach z jakiego zostały stworzone. Brytfanny można również wykorzystywać na kuchence gazowej, a idąc z duchem czasu producenci tworzą również takie, które są odpowiednie dla wymagającej płyty indukcyjnej. Dzięki temu naczynia mogą służyć zarówno do zapiekania jak i duszenia, gotowania czy smażenia potraw.
 

Najlepsza brytfanna dla Twojej kuchni


Wśród szerokiej gamy brytfann, które znajdują się w ofercie SuperWnetrze wybierać można między naczyniami o różnej wielkości, kształtach, kolorach i materiałach z jakich zostały wykonane. Wybór więc zależy od upodobań użytkownika. Warto skupić się jednak na tworzywach, które zostały wykorzystane do wyrobu naczynia. Brytfanna żeliwna jest tradycyjną gęsiarką i najbardziej popularną, głównie ze względu na trwałość materiału. Solidne żeliwo odporne jest na zarysowania czy uszkodzenia mechaniczne. Co prawda naczynia te ze względu na grubość ścianek dość długo się nagrzewają, ale dzięki temu również dłużej utrzymują ciepło potrawy. Dlatego też z powodzeniem zaserwować można danie na stół wprost z naczynia, nie tylko taki sposób podania prezentuje się bardzo apetycznie, ale nie ma obaw przed zbyt szybkim ostygnięciem dania i koniecznością kolejnego podgrzania. Brytfanny ceramiczne lub porcelanowe są znacznie lżejsze od żeliwnych lecz trzeba pamiętać, że są również bardziej kruche i łatwiej o ich uszkodzenie. 
 

Brytfanna aluminiowa z powłoką czy ze stali nierdzewnej?


Kolejne rodzaje naczyń wykonane są z materiałów wysokiej jakości jednak różnią się od siebie. Gęsiarka aluminiowa jest bardzo przystępna w cenie, pokryta jest różnymi powłokami, które posiadają różny stopień nieprzywieralności, może to być powłoka teflonowa, ceramiczna, kamienna lub tytanowa. Można smażyć na nich beztłuszczowo lub z niewielką jego ilością. Brytfanny do pieczenia ze stali nierdzewnej doskonale nadają się do mięsa. Ze względu na swoje zalety często używane są w profesjonalnych kuchniach. Tego typu naczynia zazwyczaj przystosowane są do każdego rodzaju kuchenek, w tym płyty indukcyjnej. Warto również wziąć pod uwagę brytfanny, które wyposażone są w pokrywkę, dzięki temu, że doskonale przywiera do naczynia, potrawy które są duszone stają się niezwykle miękkie i aromantyczne. Bardzo popularne stają się brytfanny z rusztem, dzięki któremu można idealnie zgrillować mięso czy warzywa, dlatego też warto wziąć ten zestaw pod uwagę decydując się na zakup brytfanny.